Emlékeztek még a tavaly megjelent Sapiensre? Yuval Noah Harari könyve bejárta a világot, elképesztő sikereket érve el, közel harminc nyelvre fordították le a könyvet. A Sapiens – Az emberiség rövid története ugyan az ismeretterjesztő könyvek közé sorolható, ám ennél jóval több. És most nézzünk pár kommentet abból a rengetegből, amit a könyvről írtatok:

“Ezt a könyvet kötelező olvasmánnyá kellene tenni – minden tantárgyból. Fantasztikusan átfogó képet ad a fajunkról és annyi aspektusból vizsgálja meg eddigi történelmünket, amennyire nem is hittem, hogy lesz lehetőség alig 400 oldalon.” – moly.hu

“Segít abban, hogy kívülállóként mindenféle vallási, ideológiai, politikai nézettől, és a haza identitásának terhétől mentesen tekintsünk magunkra. És pontosan így kellene tanítani az iskolában a történelmet. ” – moly.hu

Ezek után persze mindenki izgatottan várja az új könyvet, és úgy tűnik, a szerző tartogat még számunkra izgalmakat. Legújabb megjelenése máris óriási érdeklődésre tart számot, mi pedig izgatottan várjuk a hazai fogadtatást. Ez a kötet már a jövőbe néz, ahogy az alcím is ígéri.

És akkor íme az első mondatok:

 

Első fejezet

Az ember új projektjei

A 3. évezred hajnalán az emberiség felébred, nyújtózkodik, és megdörzsöli a szemét. Agyában még ott motoszkálnak egy szörnyű rémálom foszlányai. „Valami szögesdrót volt benne, meg gombafelhők. Na, mindegy, csak álom volt.” Az emberiség kimegy a fürdőszobába, megmossa az arcát, szemügyre veszi a ráncait a tükörben, aztán kávét főz, és kinyitja a határidőnaplóját. „Na, nézzük, mi van mára.”

 

…és pár borítóterv a nagyvilágból.

 

Az amerikai borító:

HD_USA

A spanyol borító:

HD_Spanyol

Mexikóban így néz ki:

HD_MExico

A német verzió:

HD_GERMANY

 

És végül, a taiwani:

HD_taiwan

És akkor megmutatjuk a sajátunkat is:

HOMO DEUS_kis

 

 

Megjelent!

Rendeld meg itt: 

Advertisements