Az elmúlt hetekben sok-sok kérdés érkezett hozzánk a várható megjelenésekkel kapcsolatban, így jöjjön akkor egy kis összefoglaló arról, mivel készülünk a könyvhétre és a közvetlenül a könyvhét utáni időszakra.

Aki követi a Facebook-falunkat, biztosan értesült már arról, hogy hamarosan érkezik egy várva várt újdonság Fredrik Backmantól, tudjátok, ő írta többek között Az ember, akit Ovénak hívnak című bestsellert. Most egy rövidke novellával érkezik, a címe A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb, és örömmel jelentjük, tökéletes. Szeretjük, élveztük, egyes kollégák naná hogy pityeregtek is rajta, és egészen biztosan újra fogjuk olvasni.

A hazavezető út.kis

És ha már Ove. Van egy új szerzőnk, Catharina Ingelman-Sudbergről, akinek a debütáló könyve méltó tagja lehet majd a mi sírva nevetős” Ove-sorozatunknak. A Rablás uzsonnára egyszerűen imádnivaló, és valószínűleg az lesz a legjobb, ha megmutatjuk az első sorát. Beszédes lesz.

Az idős hölgy megragadta a kerekes járókeretet, és igyekezett eltökélt arcot vágni. Ha az ember hetvenkilenc éves nyugdíjas, és épp élete első bankrablására készül, muszáj tekintélyt sugároznia.”

Hát így. : ))

Névtelen-1

Aztán érkezik egy igazi nagyágyú, akiről már ugyancsak beszéltünk a közösségi oldalunkon. Jussi Adler-Olsenről van szó, aki a Szelfik című skandináv krimivel rukkol elő idén. Jussi népszerűsége egyébként elképesztő, könyvről könyvre nő a rajongótábora, örömmel látjuk, hogy itthon is egyre jobban szeretitek, szóval reméljük, a skandináv krimik rajongói igazán elégedettek lesznek. A történet pedig a Q-ügyosztály sorozat újabb kötete, úgyhogy üzenjük a sok érdeklődőnek, hogy igen, végre új Q-sztori a láthatáron! Aki szeretne addig egy kis Jussi interjút, kattintson ide.  Aki pedig beleolvasna, ide kattintson.

Szelfik.kis

 

Könyvheti újdonság lesz még egy egészen különleges történet, a Sorskönyvek-sorozatunk második darabja: J. M. Lee koreai származású írótól jelenik meg a Szökés a paradicsomból.

Megmutatjuk a fülszöveget és a borítót, hát… azt kell hogy mondjuk, nem véletlenül csaptunk le erre a címre – letehetetlen.

Egy ismeretlen férfit holtan találnak New Yorkban, vérébe számokat és szimbólumokat rajzoltak a padlón. A gyanúsított az észak-koreai származású Kil-mo, akit a helyszínen őrizetbe vesznek. Angela, a CIA egyik ügynöke elnyeri a zárkózott fiú bizalmát, és az megosztja vele élete történetét.

Kil-mo, aki kiemelkedő matematikai tehetségével mindig kilógott társai közül, csöndes életet élt Phenjanban. Ám amikor sebészorvos apját keresztény hite miatt letartóztatják, ő is munkatáborba kerül a család többi tagjával együtt. Itt találkozik a szépséges Jong-ével, akivel barátságot kötnek. A lány azonban megszökik a táborból, Kil-mo pedig elhatározza, hogy követi. Különleges képességeinek hála, sikerül is kijutnia, és átszökni a határon. Ám a megkönnyebbülés nem tart sokáig: hamarosan az ázsiai alvilág kellős közepén találja magát, amelyhez foghatót el sem tudott képzelni…

 

SzokesAParadicsombol_VÉGLEGES_kicsi

 

És akkor a végére még egy kis jó hír a Harry Potter-rajongóknak: a könyvhét utáni időszakban jövünk ki a Roxfort Könyvtár 3 felújított, új illusztrációkkal és új borítókkal felfrissített köteteivel, amelyeket korábbról már ismerhettek: Legendás állatok és megfigyelésük, Bogar Bárd meséi, A kviddics évszázadai. Gyönyörűek lesznek, ezt megígérhetjük.

Az újdonságokon kívül pedig természetesen rengeteg jó könyvvel és meglepetéssel várunk titeket a könyvhéten, érdemes lesz kilátogatni hozzánk június 8–12. között a Vörösmarty térre, az Animus Kiadó standjához (70–71-es stand)! 

 

 

Advertisements