A tavalyi évünk rendkívül izgalmasan alakult: kijött az új Nesbø-kötet, a Millennium-sorozat folytatása, Fredrik Backman novellája és egy regénye, a felújított Roxfort-kiskönyvek… és még sorolhatnánk a jobbnál jobb címeket.

A jó hír, hogy  idén sem lesz másként: kiváló szerzőkben és jó történetekben 2018-ban sem lesz hiány, igyekszünk olyan címekkel előrukkolni, amelyek a tavalyihoz hasonlóan színesek és izgalmasak. Folytatjuk a már jól ismert sorozatainkat, új könyveket adunk ki sztárszerzőinktől és bemutatunk újonnan felfedezett tehetségeket is,  reméljük, ők is sikerrel debütálnak majd a hazai piacon.

Lássuk akkor, mi várható idén. (Megjelenési időpontokat még nem árulunk el, csak ha már egészen biztosak lesznek.)

Az év első hónapjaiban Camilla Läckberg érkezik egy új skandináv krimivel, amelynek egyelőre Boszorkányüldözés a munkacíme, és ahogy az írónőtől már megszokhattuk, bőven lesz részünk borzongásban.

A tavaszi hónapokban J. K. Rowling rajongói izgulhatnak, ugyanis három újdonsággal is készülünk. Az első egy különleges ajándékkönyv Rowling beszédével, amelyet a harvardi Öregdiákok Egyesületében mondott el 2008 júniusában a végzősöknek. A beszéd azóta bejárta az egész világot, rengeteg embert motivált, és most végre a hazai olvasók is megismerkedhetnek vele. A második újdonság Rowlingtól ugyancsak különlegesség : az Utazás a mágia történetében című gyönyörű kötet, íme egy részlet a könyvből:

1997. június 6-án megjelent a Harry Potter és a bölcsek köve. Azóta a Harry Potter-könyvek több mint 450 millió példányban keltek el világszerte, és 80 nyelvre fordították le őket. A húszéves Harry Pottert ünnepelve fedezzük fel együtt a mágikus tárgyaknak azt a különleges gyűjteményét, amit a British Library Harry Potter – A mágia története című kiállításán mutattak be. A roxforti tananyag köré szerveződő kiállítás feltárja a Harry Potter-történetek mélyén rejtőző mítoszokat és folklórt. A könyvben olyan, eredetmegjelöléssel ellátott tárgyak láthatók, amelyeket a British Library munkatársai kerestek elő a könyvtár gyűjteményéből, vagy kutattak fel és szereztek meg más intézményektől, illetve a világ különböző részein élő magánszemélyektől. Csatlakozzunk hát a muzeológusokhoz, kísérjük el őket izgalmas utazásukra…

Ebben a gyerekeknek szóló csodálatos kötetben a British Library Harry Potter-kiállításának anyagát dolgozták fel, és még ebben az évben megjelentetjük  a könyv felnőtteknek szóló változatát is. Az eredeti könyveket egy tavalyi Facebook posztunkban már láthattátok :

library

Ezután egy olyan szerzővel folytatjuk a sort, akit már nagyon vártatok: Marc Elsberg 2016-ban Blackout című könyvével hódította meg a magyar olvasókat, idén pedig újabb lebilincselő történet jelenik meg tőle, a Zero.

Tavasszal – a rajongók nagy örömére – új krimivel érkezik a svéd Kristina Ohlsson, majd az ünnepi könyvhét környékén jön ki Yrsa Sigurðardóttir friss könyve, a tavaly óriási sikert aratott Gének című skandináv krimijében megismert párossal, Freyjával és Huldarral.

Remélhetőleg ugyancsak a Könyvhétre érkezik az óriási kedvenc, Fredrik Backman tavaly megjelent, Mi vagyunk a medvék című regényének folytatása, illetve megjelenik még egy kis novelláskötet is a szerzőtől az év vége felé.

A nyár második felében nagy izgalommal mutatunk majd be nektek egy új szerzőt, Jonas Bonniert. Első könyves svéd író, újságíró, aki egy megtörtént esetet dolgoz föl krimijében,  óriási népszerűségnek örvend hazájában. Később még jövünk a részletekkel.

A nyár végén pedig ismét egy régi jó barát, Hans Rath kötete érkezik. Magyarul a 2016-ban megjelent Kell egy pszichológus, mondta Isten című regényt olvashattátok tőle. Az utóbbi időben sokan érdeklődtetek utána, úgyhogy örömmel jelentjük, idén újra olvashattok a szerzőtől.

Még mindig nyár. Az A. J. Kazinski álnéven publikáló népszerű szerzőpáros ezúttal Anna Ekberg néven egy egészen más irányban próbálja ki magát: új krimijüket főként a női olvasóinknak ajánljuk.

Kövek és gyöngyök és a Szökés a paradicsomból után ősszel egy újabb kötettel bővül a Sorskönyvek-sorozatunk. Egy megrendítő történetet hozunk, nagyon bízunk benne, hogy az Auschwitzi tetováló munkacímen futó könyvünk emlékezetes olvasmány lesz mindenki számára.

Az év utolsó hónapjaiban az Eltörölve című skandináv krimi szerzője, Jens Lapidus új kötete érkezik, majd a tavaly A fantom című krimivel debütált Stefan Anhem friss könyvével folytatjuk a sort.

A hihetetlenül nagy sikerű Sapiens és Homo Deus című könyvek szerzője, az izraeli történész, Yuval Noah Harari karácsony előtt egy újabb kötettel örvendezteti meg olvasóit.

(Itt szeretnénk jelezni, hogy a Sapiensből is készül már az újranyomás, így aki esetleg a nagy karácsonyi rohamban nem jutott hozzá, január végén beszerezheti.)

Karácsonyra várható egy másik nagy durranás, amiről aljas módon egy szót sem szólunk még, de egészen biztos, hogy óriási lesz az öröm.

Ilyen lesz tehát nagy vonalakban a 2018-as évünk. Pár tervezett könyvről ugyan még nem esett szó, de idővel ezekről is tájékoztatunk benneteket, addig kis türelmet kérünk.

Reméljük, sikerült örömet szereznünk a fenti címekkel. És ha már a nagy bejelentéseknél tartunk, megosztunk veletek még néhány friss hírt a kiadó életéből:

Egy izgalmas folyamat első lépéseként tavaly megújult a webáruházunk (www. animuscentral.hu), aminek igazán örülünk, mert így jobb szolgáltatást, gyorsabb kiszállítást tudunk biztosítani (a hétköznap 14 óráig beérkező rendeléseket már másnap kiszállítjuk!). A gyorsaság mellett a szélesebb körű elérhetőségre is odafigyeltünk, azaz növeltük az átvevőpontok számát.

Továbbá úgy gondoltuk, hogy a korszerűbb webshoppal megerősödött Animus Kiadónak új logóra is szüksége van. Az alapja megmaradt, ám a réginél frissebb és letisztultabb – ezzel szeretnénk üzenni nektek, hogy megújulunk. Ezt fogjátok hamarosan látni a könyveinken és a hirdetéseinken is, íme:

 

animus-logo-felirattal-RGB

 

Apró, de hatékony lépésekkel igyekszünk minden téren a lehető legjobbat kihozni a kiadóból. Fantasztikus alapokra építkezünk, szóval nem lesz nehéz dolgunk, de fontos számunkra, hogy igazi élmény legyen a velünk való kapcsolat.

Mindent összevetve izgalmas szerzőkkel és könyvekkel teli évre készülünk idén is, várjuk a visszajelzéseket, véleményeket a Facebookon és itt, a blogon. Tartsatok velünk 2018-ban is!

Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Advertisements