Mivel az elmúlt hetekben megszaporodtak a kérdések a jövőt illetőleg, most lerántjuk a leplet a várható megjelenéseinkről. Tervezett megjelenések, így ha bármi csúszik vagy ne adj’ isten nem tudna bármiért megjelenni, kéretik elnézően viseltetni a kiadó iránt, természetesen azon leszünk, hogy minden a terv szerint menjen.

Szeptember környékére szeretnénk elindítani egy új sorozatot, melybe rögtön két kötetet is teszünk. Ez a sorozat gyűjti majd össze azokat a krimiket és thrillereket, melyek a hagyományosabb krimi vonalat képviselik, nem pedig a már tőlünk megszokott Animusos skandináv krimiket, még akkor sem, ha történetesen skandináv szerző írja az adott könyvet.

Elisabeth Norebäck Vér a véremből és Anna Ekberg könyve lesz az első két induló kötet a sorozatban, mesélünk majd ezekről a könyvekről, ha már kicsit közelebb leszünk a megjelenéshez. (Például az Anna Ekberg könyv végleges címét is gyúrjuk még.)

A sorozat egyébként a Sárga Könyvek nevet kapta, amivel picit szeretnénk utalni a régi jó kis Albatrosz sorozatra, mely sokunknak talán még mindig ott sárgállik a polcokon. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi még az illatukat is imádjuk, ezeken a krimiken nőttünk fel.

albatrosz_konyvek_sorozat_22db___konyv_947711127255759.jpg

 

Aztán érkezik a Svédcsavar című krimink, Jonas Bonniertől, aki egy igazán akciódús és izgalmas történetet írt, melynek az alapja egy megtörtént bűneset, Svédország történetének egyik legnagyobb rablását dolgozza föl. Jonas svéd szerző, író és újságíró, és tavaly a megjelenést követően azonnal felkerült a Svéd hivatalos bestseller listára, ahol az előkelő negyedik helyet sokáig meg is tartotta, elsőkönyvesként ez óriási dolog. Egyébként Kristina Ohlsson is elismerően nyilatkozik a könyvről, reméljük ti is szeretitek majd.

És akkor nézzük, mi várható a Potter univerzumban még idén: tavasszal kiadtuk a híres Harry Potter kiállítás anyagából készült könyvek gyerek verzióját, az Utazás a mágia történetében címűt, és ahogy ígértük, idén ősszel pedig megjelenik a felnőtt verzió is, Harry Potter – A mágia története címmel. Ez egy keményfedeles, 250 oldalas szépséges album, itt azonban most a kép-szöveg arány inkább a szöveg felé hajlik majd. Kifejezetten szép karácsonyi ajándék lehet majd. És egy kis részlet a fülszövegből:

“…A téma szakértőinek közreműködésével végigkövethetjük a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában oktatott tantárgyak köré csoportosított kiállítást, és megismerhetjük mindazokat a népi hagyományokat, hiedelmeket és tényeket, amelyekre a Harry Potter világa épül.

Lessen bele a tekercsekbe, tudja meg, honnan ered az unikornisok legendája, mire használták a mandragórát a valóságban, létezik-e bezoárkő, vagy hogy melyik a legősibb jóslási technika! A megannyi varázskönyv, kézzel festett kdex és mágikus tárgy mellett megcsodálhatja J. K. Rowling eddig publikálatlan rajzait és kéziratait is, melyek révén bepillantást nyerhet a regények megalkotásának folyamatába is.”

És jöjjön pár kép a könyvből:

library

Az első, Az utazás a mágia történetében tavasszal jelent meg, és a jobb oldali szépséges darab pedig ősszel érkezik.

 

hphp.jpg

 

 

HPHP1

 

 

 

 

HP_alb

 

És ha már Rowling, lesz még egy szépséges album, a Legendás állatok és megfigyelésük illusztrált kiadása, gyönyörű lett, mutatunk abból is pár képet.

LÁ1

LÁ3

Ezeket a kiadványokat érdemes lesz majd könyvesboltban átnézegetni, mi teljesen odáig voltunk a gyönyörtől, így a képek talán nem is adják vissza, micsoda gyönyörű illusztrációk díszítik a könyvet, vastag fényes papír, gyönyörű borító…szóval kedves gyűjtők és rajongók, ha még nincs meg mit kérjetek karácsonyra, mi tudunk adni tippeket. : )

Megyünk tovább, még mindig őszi megjelenések. Egy rendkívül érdekes ismeretterjesztő könyvvel jövünk, az Ádám és Éva tündöklése és bukása címmel, röviden a tartalma:

Ádám és Éva története, amely alig másfél oldalnyi helyet foglal el a Bibliában, az emberiség egyik legnagyobb hatású meséje. Tanárok ismételgették vég nélkül a hosszú évszázadok alatt, intézmények jutalmazták a benne hívőket, és büntették a kétkedőket
művészek ábrázolták színesebbnél színesebben, filozófusok, teológusok, papok és látnokok, költők, nyelvészek és természettudósok próbálták megfejteni a titkát. A teremtéstörténet alakjai milliók számára tűnnek valóságosnak még napjainkban
is.
A Pulitzer-díjas Stephen Greenblatt, a Harvard egyetem professzora “őssszüleink” történetének nyomába ered, amely ma is tükörként szolgál számunkra – megpillanthatjuk benne valamennyi félelmünket és vágyunkat. Az első emberpár története egyszerre felszabadító és romboló: himnusz az emberi felelősségről,
sötét mese a hitványságról, a merészség dicsőítése és az ádáz nőgyűlölet bátorítása. Meghökkentő azoknak a reakcióknak a széles köre, amelyeket az évezredek során kiváltott.
Ádám és Éva meséje, – amely három nagy világvallás alapköveként is szolgál –  mindannyiunkhoz szól. Elbeszéli, kik vagyunk, honnan jövünk, miért szeretünk, és miért szenvedünk. A könyv egyrészt izgalmas történelmi nyomozás, másrészt elmélyült
szembenézés azokkal a problémákkal, amelyek fajunkat emberemlékezet
óta foglalkoztatják.

Lesz egy visszatérőnk is, Hans Rath nevével már találkozhattatok, ő írta a Kell egy pszichológus, mondta Isten című könyvet, nagy kedvenc volt, és most jövünk a szerző újabb kötetével, Az ördög is ember címmel. Jó történet, egyedi és nagyon kellemes humor, mi nagyon szeretjük Hans Rath könyveit.

Kaszás György neve már sokaknak lehet ismerős, egyrészt zseniális humoráról (Amit a dolgokról feltétlenül tudni kell kiskönyv sorozat), másrészt a Kreativitássuli című tavaly megjelent könyve kapcsán. Idén ismét a szórakoztatás lesz a fókuszban, A mi kutyánk hülye című könyvével nevettet majd minket. Mi már olvastuk, és annyit elárulhatunk, hogy ezt a könyvet azok is imádni fogják, akiknek nincs hülye kutyájuk, vagy egyáltalán semmilyen kutyájuk nincsen. Valószínűleg a könyv elolvasása után, lesz. : ))

Jens Lapidus nevét is ismerhetitek már,  két éve jelent meg nálunk a skandináv krimi sorozatunkban az Eltörölve című kötet, idén pedig érkezik a következő krimi. A cím még itt sem végleges, de időben kiírjuk majd.

A skandináv krimi rajongók pedig örülhetnek, mert ezen kívül lesz még Stefan Ahnhem könyv is, tavaly debütált a Fantom, amiről most már így egy év után elmondhatjuk, hogy jól indult, nagyon szeretitek. Új szerző esetében ez mindig nagy izgalom, szóval igazán örültünk, hogy jól működik a könyv itthon. Természetesen, ahogy az lenni szokott a skandináv krimik esetében, a nyomozók vagy nyomozópárosok nem változnak, így Fabian Riskkel találkozhattok ismét, akit a Fantomban már megismerhettetek.

Karácsonyhoz közelítünk már, október-november környékén jelenik meg Hahner Péter legújabb könyve, ami egy igazán izgalmas témával foglalkozik majd; a híres történelmi személyek gyermekkoráról rántja le a leplet a szerző. Megnézzük, milyen hatással volt gyermekkoruk a későbbi történelmi eseményekre, és ahogy azt már a történelmi tévhiteknél is megszokhattuk, érdekfeszítő és lebilincselő módon ismerhetjük meg a történelem ezen szeletét.

A Fredrik Backman– rajongók sem maradnak karácsonyra könyv nélkül, mint ahogy tavaly év végén, most is kijövünk még egy kis novellás kötettel, Az ember, akit Ovénak hívnak sikerszerzője még megörvendeztet minket egy kis aprósággal.

És a nagy hírt a végére hagytuk, karácsonyra jövünk ki az új Yuval Noah Harari könyvvel, a világsikerű Sapiens és Homo Deus után a 21 lecke a 21. századra című újdonsággal. És kaptunk még egy jó hírt a szerzővel kapcsolatban, a napokban jelezte az ügynökség, hogy Ridley Scott megfilmesíti a Sapienst. Valószínűleg, ahogy a könyvek is, a film is óriási sikert fog aratni, mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen formában képzelik el. Amint megtudunk valamit, megosztjuk veletek is.

Ezek a tervek, reméljük mindenki talál majd magának olvasnivalót, lesz ismeretterjesztés, skandináv krimi, új hagyományos krimik, női és férfi szerzőktől is, lesz regény, humoros kiskönyv és természetesen gyönyörű Harry Potter kiadványok is.

Bővebb, részletesebb infókkal és az aktualitásokkal még jelentkezünk itt a blogon vagy a kiadói fb profilunkon is, 

Mindenkinek további jó nyarat, pihenjetek, olvassatok sokat! : )