Ha kedvenc időszakot kellene mondanunk a könyvkiadás életéből, az év eleje biztosan egy ilyen lenne. Ilyenkorra már látjuk az éves terveket, és végre elkezdhetjük nektek bemutatni az új megjelenéseket. Mindig nagyon izgalmas látni, melyik könyvünkre milyen visszajelzések érkeznek, mit vártok a legjobban, hogyan reagáltok a különböző hírekre.

A tavalyi évünk elég erősre sikerült, a gyönyörű Harry Potter albumokkal, a zseniális izraeli sztártudós Harari új könyvével, vagy ott volt a világhírű Az Auschwitzi tetováló című könyvünk, Heather Morristól. Átvettük Lars Kepler könyveinek jogait, és voltak remek eseményeink is, mint a skandináv krimis beszélgetések vagy az őszi Margó, ami az új helyszín miatt megint egy új élmény volt számunkra, a rengeteg klassz program miatt pedig az egyik kedvenc eseményünkké vált. Kint voltunk a Könyvhéten és a Könyvfesztiválon is, ami mindig öröm, itt végre tudunk veletek találkozni és kapunk egy kis visszajelzést is a könyveinkről. Szeretjük, amikor egész listákkal jöttök hozzánk, és bőszen pipálgatjátok, mi van meg az Animus kínálatból és mi nincs.

A jó hír pedig, hogy az idei év sem marad el a 2018-as évtől, sőt valószínűleg még erősebb lesz.

És akkor lássuk, mi várható az évben. (Természetesen bőven lehetnek még változások, csúszások és új címek is beesnek időnként, szóval kéretik nem szentírásnak venni a listát. : )

A saját webshopunkban már kapható és hamarosan a könyvesboltokban is megjelenik Hans Rath új könyve, Az ördög is csak ember című kötet. 2016-ban jelent meg a szerző első könyve, a Kell egy pszichológus, mondta Isten, ami egy igazi nagy kedvenc volt. Azóta is kérdezgetitek, mikor jön tőle újdonság, úgyhogy örömmel jelentjük, hogy most! Itt már látjátok is:

 Az ördög is csak ember

az_ördög_is_csak_ember.kis

Aztán jöjjön egy kis Harry Potter varázsvilág. A keményvonalas rajongók már úgyis tudják, februárban érkezik A Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Az eredeti forgatókönyv. Nagyon várjuk már, és mivel sajnos csak a film után kaphattuk meg a kéziratot, (ahogy az első résznél is) tűkön ülve várjuk már, hogy kijöjjön a nyomdából.

Aztán érkezik egy újabb kötet a Sárga Könyvek sorozatunkból, egyelőre Bomlás címen fut nálunk, a szerző Anna Ekberg, akitől a Kétség című krimit olvashattuk tavaly.

Még mindig az év első negyedénél járunk, érkezik egy olyan szerző, akire ti hívtátok föl a figyelmünket. Jørn Lier Horst könyveiről van szó, a norvég szerző skandináv krimijeit számtalan díjjal jutalmazták már, igazán ígéretes szerző.

Mutatjuk az első rész eredeti borítóját, ezzel indítunk majd mi is, bár a borító valószínűleg már saját lesz:

horst

 

Aztán jön egy kis humor is, hogy ne csak mindig a gyilokról essen szó, még mindig február-március környékén járunk, Virginie Grimaldi francia írónő könyvét adjuk ki, mi ezt elméletben arra a polcra tesszük, ahol Hans Rath könyvei vagy a tavalyi Rablás uzsonnára című komédiánk csücsül.

Könyvfesztiválos könyvnek tervezzük az új Lars Kepler könyvet is, a Nyúlvadász a sorozat 6. tagja és a Lesben című kötet után következik.

Sokan kérdeztétek már, miért adjuk ki némileg kaotikusan a sorozat tagjait, úgyhogy itt is megválaszoljuk. A sorozat korábbi részeinek jogai nem nálunk voltak, így ahogy felszabadulnak, úgy tudjuk megvenni, miközben az új kötetek jogai már nálunk vannak. Így most igyekszünk minden évben kiadni egy régebbi és egy új kötetet is, hogy azok is haladhassanak a sorozattal, akik már ismerik és azoknak is igyekszünk kedvezni, akik most fognak bele.

És egy giga-mega hír Kepler kapcsán: áprilisban jönnek Magyarországra Keplerék, azaz Alexandra Coelho Ahndoril és Alexander Ahndoril!  Ez már egészen biztos, úgyhogy számíthattok egy jó kis könyvbemutatóra és dedikálásra. Részletekkel jövünk később…

Ugyancsak Könyvfesztiválos nagy hír, Stieg Larsson- rajongók figyelmébe:

a Millennium-trilógia svéd szerzője halála előtt az Olof Palme-gyilkosság felderítésén is dolgozott. Az író jegyzetei alapján született egy könyv, amely Svédországban már megjelent. Igazi nagy durranás, a megjelenésig teljes titokban tartották a könyvet, ugyanis a gyilkossági ügyet is jócskán befolyásolja. Jan Stocklassa a szerző, minden Larsson által készített anyagot feldolgozott, dokumentumokat, jegyzeteket, cikkeket, képeket. Az újságíró szerint Larsson haláláig dolgozott a Palme-ügyön, ami a mai napig megoldatlan és a hivatalos lezárásáról sem lehet szó. Vajon mit talált a zseniális oknyomozó újságíró, ami kulcs lehet a megoldáshoz?

Itt találtok erről bővebbet: https://index.hu/kultur/2018/11/06/larsson_palme_konyv/

Még mindig Könyvfesztivál környékénél járunk, idén is lesz új Fredrik Backman könyv, nem a Mi vagyunk a medvék harmadik kötete, ez egy önálló történet lesz. Jövünk majd még részletekkel.

Egy nagy kedvencünk is ismét felbukkan, Mitch Albomról van szó, akinek most megjelentetjük azt a könyvét, amivel világhírű lett és nagy sajnálatunkra anno nem mi adtuk ki. A Keddi beszélgetések életről és halálról című könyvről van szó, ami egy csodálatos történet, nagyon ajánljuk mindenkinek, aki még nem ismeri. Később aztán jövünk Mitch Albom újdonságával is, és felfrissítjük a már nálunk megjelent korábbi köteteket is, majd még mesélünk róla, ez egészen biztos.

Picit beszéltünk már a facebookon Camilla Läckberg újdonságáról, és még sokat fogunk a megjelenésig, ami várhatóan Könyvhét lesz. Aranykalitka címen jelenik majd meg és óriási érdeklődés övezi már most, előrendelősként a Svéd bestseller listákon már az első helyen van. Reméljük nálunk is hasonlóképpen szerepel majd az új könyv.

Természetesen, ki nem hagynánk tavasszal Kaszás Gyuri könyvecskéit sem, Amit a dolgokról feltétlenül tudni kell sorozathoz két kis könyvet is tervezünk. Ezúttal a rókákról és a birkákról tudhatunk meg olyan információkat, amelyeket még egészen biztosan nem tudunk. De valószínűleg más se a világon. : )

Ősszel érkezik a fent emlegetett Millennium-trilógia utolsó és befejező kötete, melyet természetesen David Lagercranz írt, ahogy már az előző pár kötetet is, Stieg Larsson halála után.

Októberre tervezzük az új Jo Nesbø kötetet is, ami a Harry Hole- sorozat 12. része lesz. Valószínűleg sok-sok karácsonyfa alatt lesz megtalálható a könyv, a skandináv krimi műfajának legerősebb szerzője ismét valami nagyon erőset és letehetetlent írt nekünk.

Hjorth és Rosenfeldt sorozata is folytatódik, a Sebastian Bergman történetek rajongói ismét izgulhatnak a szövevényes történetek megoldásain.

Ugyancsak október, Yrsa Sigurdardóttir érkezik az újabb Freyja &Huldar történettel, a Gének és az Örvény után újabb izgalmas skandináv krimit kapunk, ahogy azt már Yrsától megszokhattuk, igazi lélektani, kissé thrilleres beütéssel.

A skandináv krimi szerelmeseinek jó éve lesz, mert Stefan Ahnhem is érkezik egy új kötettel, A fantom és A kilencedik után itt a harmadik Fabian Risk történet. Nagyon várjuk, mert a szerző igazi meglepetés számunkra, nagy reménységünk a skandináv krimi vonalon. Feszes, izgalmas, letehetetlen és minden olyan kötelezőt tartalmaz, amitől skandináv lesz az a bizonyos krimi.

Az év utolsó hónapjaira hozzuk a negyedik illusztrált Harry Potter kötetet is, óriási lesz és gyönyörű, két évbe telt az illusztrátornak, hogy elkészüljön az egyik legvastagabb Potter-kötettel. Ismét elképesztően szép és igényes kiadványt kapunk, karácsonyra tökéletes ajándék lehet a rajongóknak.

Nagyjából így áll össze az év, a fentieken kívül pedig még van pár könyv, amiről itt nem beszéltünk, vagy azért, mert épp alakulóban vagy azért mert még számunkra is meglepetés, mi esik be év közben.

Mozgalmas lesz a 2019-es év, izgalmas könyvekkel és eseményekkel teli, reméljük velünk tartotok egész évben!

Kövessétek a fb oldalunkat, ahol minden könyvről és eseményről hírt adunk, és továbbra is nagyon örülünk minden kérdésnek és érdeklődésnek, fotónak és örömködésnek, szóval ne fogjátok vissza magatokat. : )

Sok-sok jó olvasásélményt kívánunk nektek,

Animus Kiadó csapata