Hamarosan érkezik…

Friss hírrel jövünk!

Bár épp Fredrik Backman újabb blogbejegyzését kellene kitennünk, de most kivételesen megszakítjuk a sorozatot egy bréking nyúz miatt.

Hamarosan megjelenik Az ember, akit Ovénak hívnak, A nagymamám azt üzeni, bocs és az Itt járt Britt-Marie szerzőjének legújabb története! Egy kisregény, a már megszokott és megszeretett Backman-stílusban.

A címe: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb…

Nemsokára hazai borítót is mutatunk, de addig is valami sokkal izgalmasabb következik, íme a könyv előszava nektek, Olvasóknak:

 

Kedves Olvasó!

Az egyik példaképem egyszer azt mondta: „Az öregedésben az a legrosszabb, hogy az ember kifogy az ötletekből.” Azóta nem tudom kiverni a fejemből ezeket a szavakat, mert nekem is ez a legnagyobb félelmem: a képzeletem hamarabb cserbenhagy, mint a testem. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Az ember fura szerzet, mert látszólag jobban fél az öregedéstől, mint a haláltól.

Ez a kötet az emlékekről és az elengedésről szól. Egy szerelmes levél, egy apa búcsúja a fiától, egy nagyapa búcsúja az unokájától. Őszintén szólva nem azért írtam meg mindezt, hogy elolvassák. Hanem azért, mert rendszerezni szerettem volna a gondolataimat, és az a típus vagyok, aki csak úgy érti meg, ha leírva látja őket. Aztán mégis egy kis történet kerekedett belőle, amely arról szól, miként viselem el az általam ismert legjobb emberek elvesztését, azok hiányát, akik ugyanakkor mégis itt vannak velem, és hogyan akartam mindezt elmagyarázni a gyerekeimnek. Most elengedem, mert ér ennyit.

Ez a könyv a félelemről és a szeretetről is szól, amelyek általában kéz a kézben járnak. Vagy még inkább az időről. Amíg még van időnk.

 

Üdvözlettel:

Fredrik Backman

 

Megjelenés: Könyvhét!

Aki esetleg valamelyik kötetről lemaradt, íme, itt megrendelheti!

Advertisements
%d bloggers like this: